GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen inspectie Mierlo

Wij inspecteren uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen inspectie Mierlo

Schoorsteen inspectie Mierlo? Bent u een inwoner van het schilderachtige Mierlo en denkt u na over de status van uw schoorsteen? U bent niet de enige met deze bedenkingen. Helaas blijven schoorsteenbranden een bestaand probleem in onze hedendaagse wereld.

Veel van deze incidenten zijn te herleiden naar tekortschietend of verzuimd onderhoud aan schoorstenen, met name die verbonden zijn aan haarden of kachels.

Een belangrijke factor hierin is creosoot, een plakkerige substantie die ontstaat bij het verbranden van hout. Samen met andere verbrandingsresiduen kan dit, indien niet regelmatig verwijderd, tot brand leiden.

Een degelijk onderhouden schoorsteen draagt niet alleen bij aan brandpreventie maar bevordert ook de luchtkwaliteit in uw woning en zorgt voor een optimale werking van uw haard of kachel.

Dit benadrukt dat regelmatige controles en reinigingen niet enkel nuttig zijn voor het vermijden van brandrisico’s, maar eveneens bijdragen aan een algemene verbetering van het wooncomfort en de veiligheid.

Verblijft u in Mierlo en acht u het nodig dat uw schoorsteen aan een inspectie wordt onderworpen? Wacht niet langer. Neem contact op met Schoorsteenveger Mierlo via 0492 201 516 en wij voeren een schoorsteen inspectie Mierlo bij u uit.

Schoorsteenveger Mierlo

Om veilig en optimaal te genieten van uw haard of kachel, is het van belang uw schoorsteen goed te onderhouden. Dit houdt in dat u deze periodiek laat nakijken en waar nodig laat schoonmaken.

Het consequent controleren en reinigen van uw schoorsteen is niet alleen fundamenteel voor het voorkomen van brand, maar ook voor de efficiëntie van uw stooktoestel. Mocht u jaarrond genieten van uw haard of kachel, dan adviseren wij uw schoorsteen zeker tweemaal jaarlijks te laten reinigen. Voor occasionele stokers volstaat vaak een jaarlijkse beurt.

Verlangt u naar rustige, zorgeloze avonden bij een knisperend vuur? Laat dan uw schoorsteen over aan onze professionals. Contacteer Schoorsteenveger Mierlo op 0492 201 516 en wij garanderen uw gemoedsrust.

Waarom schoorsteen inspectie?

Het regelmatig controleren en vegen van uw schoorsteen heeft diverse voordelen, vooral als u gebruikmaakt van een haard of kachel die consequent wordt onderhouden.

Tijdens de controle wordt er een grondige analyse gedaan van uw schoorsteen. Hierbij wordt nauwkeurig gekeken naar mogelijke beschadigingen of slijtage van binnenuit.

Eén van de voornaamste voordelen van een goed onderhouden schoorsteen is de verhoogde veiligheid tijdens het gebruik van uw haard of kachel. Een regelmatig geïnspecteerde schoorsteen verkleint aanzienlijk het risico op brand of andere complicaties.

Bovendien is een schone schoorsteen ook milieuvriendelijker. Een goed verzorgde schoorsteen produceert aanzienlijk minder fijnstof en schadelijke emissies dan eentje die verwaarloosd wordt.

Niet te vergeten, met een schone schoorsteen bespaart u ook op uw energiekosten. Een frequent gereinigde schoorsteen functioneert efficiënter, wat resulteert in een lager brandstofverbruik.

Het is duidelijk: een schone schoorsteen draagt bij aan een gezonder woonklimaat, is beter voor de omgeving én bespaart u geld. Overweegt u een schoorsteencontrole? Neem contact op via 0492 201 516.

Haard of kachel voor de eerste keer gebruiken

Mocht u nog nooit uw haard of kachel hebben aangestoken, dan adviseren we toch een inspectie van uw schoorsteen. Is er onlangs een nieuwe haard geplaatst? Of heeft u net een nieuwe woning betrokken?

Het is essentieel om de conditie en werking van de haard of kachel te kennen. Zo krijgt u inzicht in mogelijke gebreken aan uw schoorsteen en weet u zeker dat u veilig kunt stoken.

Bent u een nieuwe stoker? Maak dan een afspraak met Schoorsteenveger Mierlo via 0492 201 516.

Hoe vaak moet u een schoorsteen inspectie laten doen?

Er zijn meerdere factoren die het noodzakelijk maken om uw schoorsteen te controleren. Maar wat is nu de aanbevolen frequentie?

Ons team van experts adviseert u om minstens één keer per jaar een inspectie uit te voeren. Als u echter uw haard of kachel intensief gebruikt, is het verstandig om dit meerdere keren per jaar te doen. Tijdens zo’n inspectie kan bepaald worden of het essentieel is om uw schoorsteen te reinigen.

Buiten de reguliere controles zijn er specifieke situaties waarin een inspectie gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin rook blijft hangen in diverse rookkanalen of wanneer er een verminderde trek in de schoorsteen is.

Indien u wenst dat Schoorsteenveger Mierlo de inspectie voor u verzorgt, neem dan zonder aarzelen contact op via 0492 201 516.

Hoe ziet een schoorsteen inspectie eruit?

We hanteren twee verschillende methoden om uw schoorsteen te controleren. We differentiëren tussen een standaard visuele controle en een inspectie waarbij we gebruik maken van een camera.

Tijdens een visuele inspectie wordt er handmatig en visueel naar de schoorsteen gekeken. Door met een lichtbron van de basis naar de top van de schoorsteen te schijnen, kunnen we vaststellen of er bijvoorbeeld roetvorming is en of dit zorgelijk is.

In situaties waar een standaard visuele controle niet volstaat, wordt er overgegaan op een camera-inspectie. Dit is vaak het geval als de toegang tot de haard of kachel beperkt is, of als het noodzakelijk is om de gehele schoorsteen grondig te onderzoeken.

Interesse in een uitgebreide camera-inspectie voor uw schoorsteen? Neem gerust contact op met Schoorsteenveger Mierlo via 0492 201 516.

Schoorsteen camera inspectie

Bij het gebruik van een camera voor de inspectie van uw schoorsteen, krijgen wij een helder beeld van het inwendige van de schoorsteen. Dankzij deze technologie kunnen wij vroegtijdig barsten, scheurtjes en andere gebreken detecteren.

We leggen vervolgens vast:

 • De diameter van uw rookkanaal
 • De conditie van het rookkanaal
 • De aanwezigheid van eventuele verstoppingen in het rookkanaal
 • De compatibiliteit met uw type verbrandingsapparaat
 • De aanwezigheid van roetophoping

Overweegt u een inspectie met camera voor uw schoorsteen? Contacteer dan Schoorsteenveger Mierlo via 0492 201 516. We staan voor u klaar!

Schoorsteen laten inspecteren en vegen

Het is essentieel om uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar te laten controleren en reinigen. Dit is niet alleen een aanbeveling, maar een preventieve maatregel om mogelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Een schoorsteen die regelmatig wordt geïnspecteerd en schoongemaakt, zorgt voor een optimale verbranding. Hierdoor geniet u niet alleen van een warme en gezellige sfeer, maar vermindert u ook de kans op schoorsteenbranden en verhoogt u de levensduur van uw haard of kachel.

Bovendien zorgt een schone schoorsteen voor een betere luchtkwaliteit binnenshuis en draagt het bij aan het milieu door de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen.

Mocht er tijdens de inspectie een probleem worden ontdekt, kan dit direct worden aangepakt, waardoor u op de lange termijn mogelijk dure reparaties bespaart.

Het periodiek onderhouden van uw schoorsteen is dus niet alleen een kwestie van veiligheid, maar ook van efficiëntie, duurzaamheid en kostenbesparing.

Voelt u dat het moment is aangebroken voor een grondige controle of reiniging van uw schoorsteen? Wacht niet tot het te laat is. Neem direct contact op met Schoorsteenveger Mierlo via 0492 201 516.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Mierlo? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Mierlo.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Mierlo.

Werkwijze Schoorsteenveger Mierlo

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Mierlo via 0492 201 516. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Mierlo op 0492 201 516.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Mierlo via 0492 201 516.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Mierlo via 0492 201 516.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Mierlo

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Mierlo heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Mierlo

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Mierlo

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Mierlo nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Mierlo

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Mierlo mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Mierlo

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button